THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, November 28, 2009

Blues ke Aku.....Part 1

Cinta......bila je aku dengar org sebut pasal cinta nih...aku tak faham apa apa pun....Until i met her.....the only person that aku admire sampai saat nih....Y?...memang big question mark kat situ....Yang aku tahu pasal diri aku nih...aku nih memang suka berkawan ngan perempuan...tp sekadar berkawan je...tak pernah serius pun...mungkin sebab aku the only one son in family....adik semua pempuan...so aku dah biasa tapi tak bermakna aku jenis yg lemah lembut lak.....jiwa aku keras....hati kering...klu aku kata aku buat...memang aku buat...klu aku kata tak nak...memang tak nak la....Berbalik pada gadis nih...Dia punyai senyuman yg paling manis...wajah yg paling ayu....klu sebelum ni aku dengar perkataan FANA tapi tak berapa nak faham...kali nih aku dah faham meaning of that word....memang aku fana dgn kejelitaannya.Dia camne leh hadir dlm hidup aku....masa tu aku still struggle ngan aku punya life...masih terumbang ambing..takde niat pun aku nak jatuh hati ngan gadis secantik dia....tp...hati aku nih dlm keras keras pun tewas ngan perasaan.....mmmmm....bingung aku masa tu...Aku admire dia bukan sebab dia cantik...tp bijak...pandai hormat org yg lebih tua....tpkan...bila ada bunga....pasti ada kumbang...aku salah satu la...haha...tp semua kumbang tahu yg bunga tu bunga larangan...she is belong tu someone....someone better than us.....aku ngan dia agak mesra la as a fren..tak pernah aku kasitau yg aku minat kat dia...sedar diri sendiri camne kan....Tapi aku selalu tewas ngan perasaan aku nih..jadi jalan yg terbaik aku fikir masa tu is avoid her..aku tak tegur dia...dan aku selalu elak dari bertembung ngan dia....walau masa tu aku rasa pedih sgt hati aku nih...tp aku tahan je....Sebab aku tak mau jatuh cinta....sebab klu aku jatuh cinta ngan dia pun...takkan la dia terima aku...keje pun kuli je.....handsome tu jauh la...ahaha...aku perasan ramai yg tahu aku suka kat dia...ramai yg ckp belakang je...takut aku marah la tu...haha..well life goes on bila dia resign....aku bawak diri ke Langkawi...entah nape aku leh sampai mintak keje kat sana lak....tp aku memang feel lost bila tak jumpa dia lagi,.....sayu je hati...Walau aku tak pernah jumpa dia or contact dia tp aku ada ambik tahu pasal dia within frens....cukup la aku rasa masa tu..sekurang kurangnya aku tahu gak kan...dari tak tahu langsung....Selepas 4 tahun we meet again dlm Facebook...hahaha..itupun aku berani add dia bila dengar dia dah single balik...still hoping i guess....tp kan...klu dah bukan milik aku tu...toksah la harap....walau aku dah luahkan segalanya....mcm aku kasitau awal2 la...org macam aku nih bukan level dia...tp aku tak kisah..at least dia dah tahu aku jatuh hati ngan dia...well...journey still long....aku tak tahu apa yg menanti kat depan...aku juga tak pasti andainya dia jadi milik aku nanti atau tidak....tp yg pasti aku takkan berhenti mencintai dia....waktu nih aku rasa klu ada kehidupan yg kedua....aku nak mintak jadi lelaki yg terbaik untuk dia....yg punyai segalanya....supaya dia takkan jadi milik org lain....tp kan...mana ada second life...hahaha mimpi je aku nih....

2 comments:

Endang Qistina said...

mizul..saper tuh???wah-wah macam suprise jer nih...

Lynda.CG said...

alamak romeo tgh emo ke? haha